icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Stedenbouwkundige keuzes

VISIE + DOELGERICHTHEID

Invulling van het stedenbouwkundig plan
De eerste stap in het stappenplan betreft de stedenbouwkundige keuzes. In deze fase bepaalt u met welke woningtypen u de locatie optimaal invult. Is de situatie gediend met vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, patiowoningen of beneden-bovenwoningen? Met appartementen voor elke doelgroep, van starter tot senior en van student tot gezin en zorgvrager? Of met een passende combinatie uit dit ruime aanbod? Met PlusWonen kan het. 

 

Configureer naar wens

De ontwerpregels van PlusWonen zijn er voor de stabiliteit en beheersbaarheid. Zij definiëren casco, trappenhuis en natte groepen. Daarbuiten heeft u de volle vrijheid.

De verschillende manieren waarop woningen en appartementen kunnen worden gepositioneerd en gegroepeerd en de variatie in maatvoering dragen bij aan een straatbeeld met een grote diversiteit. Een vergelijkbare diversiteit geldt voor de woningen zelf. Op alle verdiepingen kunt u variëren met indelingen en ruimtes. Binnen de basisindelingen is al nagedacht over talloze varianten voor starters, studenten, tweepersoonshuishoudens, gezinnen, senioren of zorgbehoevenden. Dakvormen, opties als uitbouwen, erkers of dakkapellen: waar het kan, is flexibiliteit gegarandeerd. Daarbij heeft u ook een grote architectonische vrijheid, die leidt tot een visueel aantrekkelijk eindresultaat.

Hoe duurzaam wilt u bouwen?

Standaard zijn in het PlusWonen-concept al tal van duurzaamheidsmaatregelen opgenomen. Maar op diverse momenten in het stappenplan kunt u uw eigen ambities zeer nadrukkelijk door laten klinken. Dat begint al met de locatiekeuze en de woningvormen. Maar u kunt ook uw stempel drukken op de energieprestaties. Zo heeft u de keuze om de woningen direct uit laten rusten met de meest duurzame installaties. Maar het is ook mogelijk later nieuwe technieken toe te voegen die de energieprestaties verder optimaliseren en de levenskwaliteit verhogen. Zonder hak- en breekwerk, want daar houdt het concept rekening mee. Opties als het scheiden van waterstromen, gebruik van regenwater of plaatsing van waterbesparende douchkoppen kunnen verspilling van water aanzienlijk verminderen. De mate van besparing is afhankelijk van de ambities die u formuleert. Dat geldt ook voor het meenemen in het ontwerp van bijvoorbeeld groene daken of speciale dakpannen die gierzwaluwen, mussen of vleermuizen onderdak bieden.

Verbijzondering naar wens

PlusWonen biedt ruimte voor een breed scala aan woningsoorten, van laagdrempelige éénkamerappartementen tot ruime herenhuizen. Zorgappartementen of grondgebonden woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond of zelfs aardbevingbestendige woningen. Door de flexibiliteit van plattegronden en diverse vormen van afwerking en opties is bovendien een nagenoeg individuele invulling mogelijk. Voor de grondgebonden woningen is er een groot aantal opties waarmee zij op maat gemaakt kunnen worden. Dakkapellen, terrassen, Franse balkons; aanbouwopties als carports, garages en serres: geen woning hoeft hetzelfde te zijn. De appartementen kunnen naar wens worden voorzien van inpandige, half-inpandige of uitpandige balkons. Keuzemogelijkheden voor sanitair en keuken zijn er legio. Eventueel kunnen de ruimtes casco opgeleverd worden. En ook op detailniveau, zoals een extra grote boiler of extra dubbele wandcontactdozen, zijn er natuurlijk volop keuzes voor de bewoner.

De beslissing over deze opties kunt u als opdrachtgever in een vroeg stadium van het ontwikkelproces nemen. Maar u kunt de beslissing ook vooruitschuiven en pas veel later overlaten aan de bewoner. Ook díe flexibiliteit biedt PlusWonen.

Bepaal zelf hoe uw woningen eruitzien

In veel gevallen is het beeldkwaliteitsplan leidend bij de keuze voor de architectuur van nieuwbouwwoningen. PlusWonen biedt een aanzienlijke architectonische vrijheid, zodat woningen ontstaan die passen in de omgeving, een eigen identiteit hebben en aansluiten bij vrijwel ieder denkbare doelgroep. Voor de kwaliteit van PlusWonen bent u niet gebonden aan één voorgeschreven architect. Met verschillende architecten van naam zijn al diverse succesvolle projecten gerealiseerd. Aan de hand van de uitgangspunten en ontwerpregels van PlusWonen kan iedere architect zelf op een onderscheidende manier invulling geven aan het ontwerp van zowel woonhuizen als appartementen.

Volop informatie, advies en inspiratie

Dankzij het PlusWonen-concept worden toekomstige bewoners niet alleen op de hoogte gebracht van uw bouwplannen, maar er ook echt warm voor gemaakt. Er is een persoonlijk woonadviseur beschikbaar die hen desgewenst meeneemt in het hele beslissingsproces dat individuele woonwensen, opties en uitvoeringsvarianten bij elkaar moet brengen. Een interieurstilist stelt een interieuradvies op, en energieconsulenten van VolkerWessels kunnen ondersteunen bij belangrijke beslissingen over duurzaamheid, energiegebruik, gezondheid en comfort.

De kopersbegeleiding van PlusWonen concentreert zich in het Wooniversum in Nieuwegein. Spelen met de maatvoering, schuiven met indeling en meubilair, van ruimte naar ruimte lopen: hier kan de bewoner zijn woning in 3D ervaren, lang voordat de bouw van start gaat. Ook bevinden zich hier drie fysiek gebouwde PlusWonen-varianten met verschillende oppervlaktematen en uitrustingsniveaus, en een ‘staalkaart’ van optionele materialen, installaties en afwerkingsvormen. Samen met de kopersbegeleider creëert de bezoeker hier de woning van zijn wensen en ziet hij direct welke gevolgen zijn keuzes hebben voor de uiteindelijke realisatie.

Doorontwikkeld en geoptimaliseerd

Het PlusWonen-concept heeft een opmerkelijk hoge bouwsnelheid, een korte uitvoeringstijd en minimale faalkansen. Dit is te danken aan het feit dat het concept al zo ver is doorontwikkeld en geoptimaliseerd. 80 procent van het proces en de woning ligt vast en vraagt nog maar 20 procent van de tijd en aandacht. Er wordt gewerkt volgens een vaste set van heldere en effectieve ontwerpregels. Installateurs en andere co-makers brengen hun specialistische ervaring en innovatieve ideeën in. Door een uitgekiende logistiek gaat geen tijd verloren. En bij de bouw zelf wordt op grote schaal gewerkt met prefab materialen die onder gecontroleerde condities geproduceerd en vervolgens in hoog tempo op locatie geassembleerd worden.

Doordat slechts 20 procent van de tijd en aandacht nodig is voor proces en realisatie, kan de overige 80 procent besteed worden aan datgene wat het concept verbijzondert: locatiegebonden aspecten, uw specifieke opdrachtgeverswensen en alle andere eisen en wensen die niet standaard zijn.

Beproefd in de praktijk, vol in ontwikkeling

De betrokkenheid van VolkerWessels eindigt niet bij oplevering. Ons eigen vertrouwen in de kwaliteit van PlusWonen ziet u terug in duidelijke garanties en zekerheden. Onder voorwaarden geven we op de bouwkundige eigenschappen zelfs een kwaliteitsgarantie van 25 jaar. Na realisatie kunt u kiezen voor een meerjarig contract voor het beheer en onderhoud. U krijgt daarvoor een op maat gemaakt meerjarenonderhoudsplan. Ook na afloop van dit contract staat VolkerWessels paraat om het onderhoud voor u uit te voeren. En wilt u als opdrachtgever helemaal nergens omkijken naar hebben? Kies dan voor een all-in garantie. Hierdoor wordt ieder geconstateerd gebrek − bouwkundig, installatietechnisch of anderszins − direct verholpen door experts van VolkerWessels.

PlusWonen staat nooit stil. Onze experts zijn continu bezig innovaties te ontwikkelen of te toetsen aan de praktijk, en te vertalen in concrete verbeteringen en uitbreidingen. Tegelijkertijd monitoren we belangrijke trends in de markt, zoals de veranderende rol van woningcorporaties en de toenemende behoefte om vastgoed van de balans te halen en het eigendom bij belegger of aannemer te leggen. Al met al zorgt de voortdurende doorontwikkeling van PlusWonen dat opdrachtgevers ook in de toekomst optimaal invulling kunnen geven aan hun huisvestingsopgave.