icon-arrow-right
+
+

Zijdevlinder, Culemborg

Culemborg

Namens opdrachtgever KleurrijkWonen heeft Bloeii & Ontwikkeling, in samenwerking met Boele & van Eesteren, het project Zijdevlinder ontwikkeld. De veertig appartementen van het project te Culemborg zijn op basis van het PlusWonen-concept ontwikkeld en zijn uitgewerkt in een Design & Build ontwerp door Architectenbureau INBO te Amsterdam.

 

Terug naar het projectenoverzicht

Parijsch Culemborg

Het woningbouwproject van Kleurrijk Wonen heeft voor de wijk een duidelijke poortfunctie. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een gebalanceerde en weloverwogen materiaalkeuze. De woningen zijn duurzaam uitgevoerd. Het metselwerk is plaatselijk verbijzonderd tussen gevelopeningen, waardoor een esthetisch fris en chique beeld is ontstaan. Dit geeft het gebouw een ambachtelijk charisma. De plastiek van de metselwerkgevels levert, vooral ook door de keuze om de balkons half in het volume te verdiepen, een spannend beeld op. Door een geleding in de structuur aan te brengen, zijn er clusters van twee à drie pandjes binnen het geheel ontstaan. Voor de buitenruimten zijn luchtige balkons met glazen balkonhekken gemaakt, waardoor er maximaal van het uitzicht op de omgeving genoten kan worden. De royale tuinen en balkons, brede woon-/eetkamers en een goede toegankelijkheid zorgen voor een duurzaam en degelijk gebouw. Inpandige bergingen liggen direct aan de keukens. Parkeren op het binnenterrein, separate bergingen in de plint en aandacht voor mindervaliden door korte looplijnen en handig gebruik, getuigen van een doordacht en logisch opgebouwd plan. De Miva-woningen zijn woningen voor minder validen, en zijn daarom optimaal ingericht op hun doel en voldoen ruim aan de 4-sterren-classificatie. 

Project Zijdevlinder werd gerealiseerd volgens het concept van Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een bewuste bouwer voor staat en zo willen wij onze projecten realiseren.

Plan uw route

Contactgegevens

Boele & van Eesteren
Laan van Vreednoord 14
2289 DJ Rijswijk

T: +31 (0)704 144 200

info@boele.nl http://www.boele.nl/

Project status

Start ontwikkeling: 01-01-2013
Start bouw: 17-3-2014
Oplevering: 12-11-2014
Status project: opgeleverd

Betrokken partijen

Opdrachtgever(s):
Kleurrijk Wonen
Ontwikkelaar(s):
Boele & van Eesteren
Aannemer(s):
Boele & van Eesteren
Architect(en):
INBO Amsterdam

Woningen

Aantal appartementen: 40
Totaal aantal wooneenheden: 40

Woningvormen

Appartement
+