icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Groningen

't Rietcarré

Ten noordwesten van de stad Groningen ligt woningbouwproject ’t Rietcarré. Het project ligt in de ruim opgezette waterrijke nieuwbouwwijk Reitdiep. De ontwikkeling bestaat uit 29 vrijstaande woningen, die aan één zijde visueel geschakeld zijn door middel van een doorgaande wand. De architectuur van de woningen is bijzonder en eigentijds door de grote uitgesproken witte kaders op de gevels van de woningen. De woningen zijn inmiddels succesvol verkocht en bewoners wonen hier naar volle tevredenheid.

Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Aannemer
Rottinghuis
Architect
4D Architecten
Status project
Gerealiseerd
Uitvoeringsperiode
2017 - 2019
Aantal woningen
29
Type woning
Grondgebonden

Locatie

In het Reitdiep kan men rust en ruimte ervaren, maar ook de drukte van de stad Groningen opzoeken. De wijk is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. De Reitdiephaven en het naastgelegen winkelcentrum hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. ’t Rietcarré ligt in het midden van de wijk, tussen de Professor Uilkensweg en de Hogeweg. Via het Reitdiepkanaal loopt men gemakkelijk het ommeland van Groningen in waar men het weidse groen en de vele historische dorpjes kan bezoeken.

Uitgesproken architectuur

Alle woningen liggen aan het water en zijn daarom goed zichtbaar in de wijk. De waterzijde is voorzien van een houten vlonder en de straatzijde heeft een diepe voortuin waar bewoners onder andere kunnen parkeren. Zowel op de begane grond als op de verdiepingen zijn er veel indelingsmogelijkheden. Ook de architectuur is buitengewoon en uitgesproken. De architect omschrijft het als volgt: “De woningen verheffen zich als statige sfinxen over een doorgaande wand. Met grote vensters lijken zij vanuit een veste uit te kijken over de wijde wereld.” De grote witte vensters of kaders aan de gevels vormen inmiddels een herkenningspunt in de wijk.

Oplevering

In 2017 is de verkoop van de eerste fase gestart. De woningen zijn vervolgens succesvol verkocht. Vooral het niet-traditionele karakter van de woningen viel in de smaak. Het koperbegeleidingstraject en de bouw door Rottinghuis' Aannemingsbedrijf is voorspoedig verlopen. Eind 2019 zijn de laatste woningen van het project opgeleverd.