icon-arrow-right
+
+

Spijkenisse Carpe Diem

Spijkenisse

In de rustige woonwijk Waterland in Spijkenisse heeft Kroon & De Koning  Zwijndrecht bv in opdracht van VolkerWessels Vastgoed een bijzonder project gerealiseerd: Carpe Diem.

Terug naar het projectenoverzicht

In de rustige woonwijk Waterland in Spijkenisse heeft Kroon & De Koning  Zwijndrecht in opdracht van VolkerWessels Vastgoed een bijzonder project gerealiseerd: Carpe Diem. De in klassieke stijl gebouwde, uit lichte baksteen opgetrokken en door garages geschakelde vrijstaande woningen in het PlusWonen-concept.  

Karakteristiek voor de woningen is de klassieke, Oudhollandse uitstraling. De ware kracht van de woningen (een zee van ruimte) openbaart zich echter achter de gevels. Zo kent de woning een lengte van 15 meter. Bij een breedte van bijna 5.50 meter -  voor een (zij)deel zelfs ruim 8.80 meter - goed voor een woonkameroppervlakte (inclusief keuken) van bijna 80 m2. De garage leent zich er uitstekend voor om tot extra slaapkamer (inclusief douche en berging) te worden getransformeerd. Op de bovenetage zijn, naast een comfortabele badkamer, drie ruime slaapkamers gesitueerd. De zolderetage is standaard voorzien van een dakkapel. Daarnaast heeft deze ruimte volop indelingsmogelijkheden. 

Bij een woning van deze allure mag voldoende parkeercomfort niet ontbreken. Er kunnen moeiteloos twee auto's op het eigen terrein worden geparkeerd. Een aanpalend parkeerterrein ontfermt zich over de auto's van bezoekers. Tuinliefhebbers komen volledig aan hun trekken. De op het zuiden gelegen achtertuinen kenmerken zich door de unieke combinatie riant en knus (kavels variëren van ruim 250 m² tot wel 400 m²). Vier van de zes woningen hebben een eigen achterom. De andere twee tuinen kunnen zelfs om de woning heen naar de achtertuin. Bijzonder aan dit project is dat de kwaliteiten van een vrijstaande woning zijn gerealiseerd voor de prijs van een geschakelde woning.  

Plan uw route

Contactgegevens

Kroon & De Koning
Ohmstraat 6
3335LT Zwijndrecht

T: +31 786 121 511

selbers@volkerwessels.com www.kroondekoning.nl

Project status

Start ontwikkeling: 01-01-2005
Start bouw: 27-10-2006
Oplevering: 23-04-2007
Status project: opgeleverd

Betrokken partijen

Opdrachtgever(s):
VolkerWessels Vastgoed B.V.
Ontwikkelaar(s):
VolkerWessels Vastgoed B.V.
Aannemer(s):
Kroon & De Koning B.V.
Architect(en):
4D Architecten, Enter

Woningen

Totaal aantal grondgebonden woningen: 6
Aantal vrijstaande woningen: 6
Totaal aantal wooneenheden: 6
Type: Koop

Grondgebonden woningen

5.40 m

Grondgebonden woningen

15 m

Woningvormen

Grondgebonden woning

Dakvormen

zadeldak dwars

Gootvormen

klassieke goot

Grondgebonden woningen

tuindeuren achterzijde

Thermische schil

Isolatie: Rc-vloer; 5.0 | Rc-gevel; 4.0 | Rc-dak; 5.0 (m²K/W)

Duurzaamheid

EPC <= 0.8
+