icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Assen

Regenbooghof

Aan de oostzijde van de stad Assen is een gloednieuw woonbuurtje verrezen: project Regenbooghof. Een passende verwijzing naar de voormalige basisschool, de Regenboog. Deze plek, dichtbij het centrum van Assen, op loopafstand van het station is een geliefde plek. Vanwege de ligging en het feit dat alle voorzieningen dichtbij zijn. Zo ligt het fraaie en complete Winkelcentrum Vredeveld om de hoek. Tevens zijn er medische voorzieningen, scholen en kinderopvangmogelijkheden in de directe nabijheid.

Opdrachtgever
Kroeze & Partners Projecten
Aannemer
Koenen Bouw
Architect
Hans Vesseur Architect
Status
Gerealiseerd, opgeleverd in 2018
Aantal woningen
16
Type woningen
Grondgebonden

Project Regenbooghof laat zich het best omschrijven met de kenwoorden: ruim, betaalbaar, energiezuinig en modern. De opzet van het plan is kleinschalig. In totaal werden 12 tweekappers en 4 rijwoningen gerealiseerd. Royale woningen met ruime tuinen.

De woningen werden onder architectuur gebouwd en kenmerken zich door verschillende verschijningsvormen, afmetingen, metselwerk en steenkeuze. Maar één ding is bij alle woningen gelijk, de woningen zijn ruim en daarmee ideaal voor gezinnen. De twee-onder-een-kapwoningen worden standaard aangeboden met een ruime gemetselde garage. Alle woningen zijn voorzien van PV panelen om daarmee het energieverbruik, en daarmee de woonlasten, te verlagen.