icon-arrow-right
+
+

Huis ter Heide Bruggebouw Sterrenberg

Huis ter Heide

VolkerWessels Vastgoed heeft in opdracht van Mitros 30 PlusWonen appartementen gerealiseerd. Het betreft appartementen in de sociale prijsklasse.

Terug naar het projectenoverzicht

Het project

De Bouwcombinatie op Sterrenberg bestaat uit Boele & van Eesteren (Penvoerder) en Bébouw Midreth.

Het Bruggebouw is ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten en bestaat uit 22 driekamer- en acht tweekamer-appartementen. De appartementen op de verdiepingen hebben een ruim balkon op het zuiden. De appartementen op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin.

De galerij heeft een bijzondere uitstraling door de gemetselde borstweringen. Door middel van een brug is een aansluiting gemaakt tussen het appartementengebouw en het aangrenzende gebied van Sterrenberg. Hiermee wordt het hoogteverschil van ca. acht meter overbrugd. De brug is tevens naamgever van het gebouw. In het gebouw zijn verder inpandige bergingen, hoofd- en noodtrappenhuizen en een containerruimte gerealiseerd. 

Uitgangspunt voor ontwerp en realisatie was PlusWonen Appartementen, het slimme en duurzame bouwconcept van VolkerWessels. Naast flexibiliteit en duurzaamheid is een snelle bouwtijd met prefab elementen uitgangspunt hiervan. Het Bruggebouw is in ca. acht maanden gerealiseerd, tussen september 2012 en mei 2013. De bouw is uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit

Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.

 

Gezamenlijke ontwikkeling VolkerWessels Vastgoed en ZorgID

Soeters van Eldonk Architecten is eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp van de overige twee-onder-één-kapwoningen, herenhuizen en zorgappartementen in Overtuin. De architectuur van de diverse gebouwen sluit naadloos op elkaar aan, met een sterk eigen karakter. Een hedendaagse interpretatie van de architectuurstijl van Frank Lloyd Wright. Rode bakstenen gebouwen, met sterke horizontale lijnen en royale dakoverstekken, bepalen het beeld van Overtuin. De gebouwen in Overtuin vormen samen een hechte eenheid binnen Sterrenberg.

Op Sterrenberg zijn inmiddels ca. 135 van de 400 geplande woningen gerealiseerd. In de loop van 2013 zullen ca. 50 woningen in aanbouw worden genomen. Het aanbod is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl  en www.woneninovertuin.nl. Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaand uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth. De infra-werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra en Gebr. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

Plan uw route

Contactgegevens

VolkerWessels Vastgoed bv
Podium 9
3826 PA Amersfoort

T: +31 88 186 68 68

info@vwvastgoed.nl www.vwvastgoed.nl

Project status

Start ontwikkeling: 01-01-2012
Start bouw: 01-09-2012
Oplevering: 01-05-2013
Status project: opgeleverd

Betrokken partijen

Opdrachtgever(s):
Mitros, Utrecht
Ontwikkelaar(s):
VolkerWessels Vastgoed bv
Aannemer(s):
Boele & van Eesteren bv
Bébouw Midreth B.V.
Architect(en):
Soeters van Eldonk architecten, Amsterdam

Woningen

Totaal aantal wooneenheden: 30
Type: Huur

Appartementen

7.20 m

Woningvormen

Appartement

Appartementen

uitpandige balkons

Duurzaamheid

EPC <= 0.6
+