icon-arrow-right
+
+

Halsteren De Schans

Halsteren

Van Agtmaal heeft 60 woningen gebouwd in het PlusWonen-concept in de wijk De Schans ten zuiden van de zogenaamde Kop van Vijf.

Terug naar het projectenoverzicht

De Kop van Vijf

De Kop van Vijf is het centrale hart van het totale plan Schans / Oude Molen waar voorzieningen zoals een brede school en een medisch centrum aanwezig zijn. Alle woningen in deze wijk zijn gegroepeerd aan of rondom een karakteristieke groene openbare ruimte.

De architectuur

De architectuur van de woningen past bij het traditionele dorp en bij de landelijke sfeer van het gebied. Er is gestreefd naar zoveel mogelijk variatie en naar woningen met een individueel karakter, maar tegelijkertijd ook naar eenheid in kleur- en materiaalgebruik, met gevels en daken in een 'terughoudende' kleurstelling met accenten in lichte of Oudhollandse kleuren. De woningen hebben de kaprichting haaks op of evenwijdig aan de straat en ademen de sfeer van de jaren '30. 

De woningen

Er zijn 8 halfvrijstaande woningen type Iris en 4 vrijstaande woningen type Akelei. Beide types beschikken over een garage met grote oprit, geschikt voor twee auto's, en optioneel is een carport mogelijk. Optioneel is ook de erker aan de zijgevel van het vrijstaande type Akelei bij drie van de vier woningen en een (extra) dakkapel bij alle woningen van beide types.Type Akelei heeft een bijzondere voorziening.  

Op het dak van de woningen van dit type worden zonnecollectoren geplaatst ten behoeve van de warmwatervoorziening middels een zonneboiler.Type Akelei en Iris hebben de aantrekkelijke indeling met elkaar gemeen. Beide hebben ze een royale L-vormige woonkamer met erker aan de voorgevel en open keuken aan tuinzijde, drie slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer met Frans balkon, badkamer met douche en tweede toilet en een ruime zolder. 

Het project

Verder zijn er 48 rijwoningen, de helft koop- en de helft huurwoningen. Het merendeel kijkt uit op de grote open, groene ruimte tussen de bebouwing van deze wijk. Er is een keuze uit twee types: type Morgenster en type Zevenster.

Type Morgenster zijn de woningen in rij onder de doorgaande kap. Type Zevenster zijn de zes hoekwoningen waarvan de kap haaks staat en die zowel aan voor- als achterzijde uitspringen. De hoekwoningen vormen hiermee een fraaie beëindiging van de woningblokjes en zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld.

Plan uw route

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv
Veilingweg 1
4731 CW Oudenbosch

T: +31 165 319000

info@vanagtmaal.nl www.vanagtmaal.nl

Project status

Start ontwikkeling: 01-02-2007
Start bouw: 01-06-2007
Oplevering: 01-02-2008
Status project: opgeleverd

Betrokken partijen

Opdrachtgever(s):
Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv
Ontwikkelaar(s):
Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv
Aannemer(s):
Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv
Architect(en):
4D Architecten, Enter

Woningen

Totaal aantal grondgebonden woningen: 60
Aantal vrijstaande woningen: 4
Aantal twee-onder-één-kap-woningen: 8
Aantal tussenwoningen: 32
Aantal eindwoningen: 16
Totaal aantal wooneenheden: 60
Type: Koop Huur

Grondgebonden woningen

5.70 m

Grondgebonden woningen

9.11 m (8.41 m binnenwerks)
10.31 m (9.61 m binnenwerks)

Woningvormen

Grondgebonden woning

Dakvormen

zadeldak
zadeldak dwars

Gootvormen

mastgoot met overstek

Grondgebonden woningen

erker voorgevel
erker zijgevel
carport
schuifpui achterzijde
tuindeuren achterzijde

Thermische schil

Isolatie: Rc-vloer; 5.0 | Rc-gevel; 4.0 | Rc-dak; 5.0 (m²K/W)

Aanvullend

zonneboiler
douchewarmtewisselaar

Duurzaamheid

EPC <= 0.8
+