icon-arrow-right
+
+

Etten-Leur Schoenmakershoek cluster 17

Etten-Leur

Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv heeft 17 woningen in de uitbreidingswijk Schoenmakershoek in het PlusWonen-Concept gerealiseerd.

Terug naar het projectenoverzicht

Plan Schoenmakershoek

De uitbreidingswijk Schoenmakershoek laat zich lezen als een ambitieus plan met ruimte voor groen, water en uitstekende voorzieningen. Prachtige woningen die een geheel eigen plaats krijgen in een ruim opgezette wijk met in totaal circa 930 woningen.

De woningen

Deze 17 nieuwbouwwoningen in “de Buitentuinen” bestaan uit blokken van 8 respectievelijk 9 woningen, waarvan per blok één eindwoning een verhoogde zolderverdieping en een uitbouw heeft. De op Engelse stijl geënte architectuur verleent de woningen een robuust en eigenzinnig karakter. De woningen hebben een eigen voortuin en een diepe achtertuin met een houten tuinberging. Woning 1 en 9 hebben in plaats van een tuinberging een garage. Alle woningen zijn achterom bereikbaar via een achterpad. 

Bijzonder duurzaam

Het wonen in deze bijzondere huizen staat in het teken van duurzaamheid. Niet alleen omdat voor de bouw duurzame materialen worden gebruikt; het milieubewustzijn gaat een stap verder. In de hele wijk schoenmakershoek is geen gas aanwezig (dat betekent dus ook: elektrisch koken).

Deze 17 woningen worden individueel verwarmd via een warmtepomp die ‘s winters warmte uit de bodem haalt voor verwarming en warm water. In de zomer geeft het systeem warmte af aan de bodem, waardoor de woning - beperkt - aangenaam gekoeld kan worden.  Alle te verwarmen ruimten zijn voorzien van comfortabele vloerverwarming. Met andere woorden: geen radiatoren, meer ruimte, meer vrijheid van inrichten. De ventilatie van de woningen is uitgevoerd met warmteterugwinning. Dit betekent dat u veel minder warmte naar buiten afvoert.

Deze woning heeft bovendien douchewater-warmteterugwinning. Daarmee wordt warmte uit het afgevoerde douchewater gehaald om het koude water voor te verwarmen, zodat u minder energie verbruikt.

Plan uw route

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Van Agtmaal bv
Veilingweg 1
4731 CW Oudenbosch

T: +31 165 319000

info@vanagtmaal.nl www.vanagtmaal.nl

Project status

Start ontwikkeling: 01-11-2007
Start bouw: 01-05-2008
Oplevering: 01-11-2008
Status project: opgeleverd

Betrokken partijen

Opdrachtgever(s):
Aannemerbedrijf Van Agtmaal bv
Ontwikkelaar(s):
Aannemerbedrijf Van Agtmaal bv
Aannemer(s):
Aannemerbedrijf Van Agtmaal bv
Architect(en):
4D Architecten, Enter

Woningen

Totaal aantal grondgebonden woningen: 17
Aantal tussenwoningen: 13
Aantal eindwoningen: 4
Totaal aantal wooneenheden: 17
Type: Koop

Grondgebonden woningen

5.40 m

Grondgebonden woningen

9.11 m (8.41 m binnenwerks)

Woningvormen

Grondgebonden woning

Dakvormen

zadeldak

Gootvormen

mastgoot met overstek

Grondgebonden woningen

erker zijgevel
tuindeuren achterzijde

Thermische schil

Isolatie: Rc-vloer; 5.0 | Rc-gevel; 4.0 | Rc-dak; 5.0 (m²K/W)

Verwarming

warmtepomp met bodemwisselaar

Aanvullend

douchewarmtewisselaar

Duurzaamheid

EPC <= 0.8
+