icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zoetermeer

De Nieuwe Morgen (Palenstein)

Boele & van Eesteren heeft in opdracht van Vidomes de nieuwe duurzame woonwijk Palenstein te Zoetermeer gerealiseerd. Daar, aan het water van een nieuwe grote singel door de wijk, is de gelijknamige woonbuurt met koop- en huurwoningen gerealiseerd.

Aannemer
Boele & van Eesteren
Opdrachtgever
Vidomes
Architect
Groosman
Status project
Gerealiseerd
Uitvoeringsperiode
Opgeleverd oktober 2019
Aantal woningen
78 woningen
Type woning
28 huurappartementen, 50 grondgebonden woningen, waarvan 33 volgens het MorgenWonen concept
Mate van duurzaamheid
Nul-op-de-meter

Het plan, dat de naam De Nieuwe Morgen heeft meegekregen, heeft een divers woningaanbod met ruime eengezinswoningen en appartementen. In totaal omvat het plan 28 huurappartementen voor Vidomes, 25 huurwoningen en 8 koopwoningen volgens het MorgenWonen-concept en 17 singelwoningen (koop).

Duurzaamheid

Het nieuwe Palenstein wordt geheel gasloos uitgevoerd. De appartementen zijn Nul-op-Meter-woningen en ook de singelwoningen zijn voorzien van duurzame installaties zoals warmtepompen, extra PV-panelen en een WTW-ventilatiesysteem.

De realisatie van de woningen is in september 2018 van start gegaan en de laatste woningen zijn in oktober 2019 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.